Cele mai Interesante și Neconvenționale Tăieturi de Diamante

Când un diamant îți atrage atenția, cel mai probabil că vei observa mai întâi strălucirea sa (sau corect vorbind modul in care reflectă lumina). Există câțiva factori importanți care contribuie la sclipirea unei pietre prețioase: polish, fluorescența, tăietura, simetria, proporția și claritatea, dar astăzi vom vorbi despre tăietura diamantului.

În prima parte, ne-am concentrat pe oferirea unui context general privind diamantele și caracteristicile lor distinctive. Am prezentat o listă cu cele mai populare tăieturi de diamante, precum Rotund brilliant modern, care se remarcă prin strălucirea sa irezistibilă. Am discutat și despre tăieturi de diamante precum Princess cut, cu laturi drepte și colțuri ascuțite, Emerald cut și Asscher cut, ambele remarcabile pentru liniile lor clare și elegante, dar și Cushion cut, care oferă un aspect sofisticat și romantic.

Astăzi, continuăm lista cu cele mai puțin cunoscute tăieturi de diamante și îți vom dezvălui care sunt cele mai puțin populare moduri de a da formă acestor pietre prețioase. Diamantele sunt cunoscute pentru varietatea lor de tăieturi, însă unele dintre ele rămân în umbră, în ciuda frumuseții lor unice. De la tăieturi inovatoare, până la opțiuni mai puțin obișnuite, vom explora cele mai puțin cunoscute și subestimate tăieturi de diamante care pot aduce o notă de originalitate și eleganță bijuteriilor tale.

Stiai ca? Diamantele sunt cele mai dure substanțe naturale de pe Pământ? Singurul lucru care poate zgâria un diamant este un alt diamant!

Top 10 Tăieturi de Diamante Mai Puțin Cunoscute

taietura Marchiz


Marchiz (Marquise Cut) - este una dintre cele mai rare tăieturi de diamante fiind o prezență puternică, care atrage atenția. Forma alungită și eliptică, cu capete ascuțite, maximizează greutatea în carate si poate crea iluzia unei pietre de dimensiuni mai mari decât în realitate. Această formă alungită este cunoscută și pentru capacitatea sa de a avantaja purtătoarea, deoarece se potrivește perfect cu liniile și formele naturale ale degetului. În mod obișnuit, un diamant marchiz are 58 de fațete și poate fi montat în poziție verticală sau orizontală, sau chiar folosit ca o piatră laterală de accent.

 

taietura inima


Inima (Heart Cut) - un simbol al iubirii atemporale, iar aspectul unic al inimii o face o alegere minunată pentru o varietate de inele de logodnă și alte bijuterii. Este o tăietură excentrică și conține 56-58 de fațete care captează și reflectă lumina, rezultatul fiind o strălucire vizibilă. Simetria este importantă atunci când alegi un diamant în formă de inimă. Este vital ca cele două jumătăți ale inimii să fie identice, iar "bifurcația" inimii să fie distinctă și uniformă. Diamantele în formă de inimă arată cel mai impresionant atunci când au un carataj de peste 0,50 carate, diamantele mai mici pot face ca forma distinctivă să fie mai dificil de observat, în special după montarea în bijuterie.

 

taietura radiantRadiant cut - este inovatoare, ca și cum ai lua cele mai bune elemente ale tăieturii Emerald și Rotund Brilliant și le-ai uni pentru a crea ceva cu adevărat special. Această combinație se traduce printr-o scintilație și strălucire considerabile, care face din diamantele radiant niște bijuterii cu adevărat spectaculoase. Cu 70 de fațete, tăietura radiant este una dintre cele mai strălucitoare forme de diamant disponibile în prezent. Este una dintre acele tăieturi de diamante relativ noi, creată acum puțin peste 30 de ani de către maestrul tăietor de diamante Henry Grossbard, care și-a dorit o abordare proaspătă și revoluționară în lumea diamantelor.

 

 

taietura baguette


Baguette cut - este o taietură subțire, alungită și rectangulară, cu margini fie drepte, fie conice care se îngustează înspre interior. Unele diamante pot fi aproape pătrate, dar în general sunt lungi și subțiri. Diamantele baguette se remarcă prin faptul ca au un minim de 14 fațete, mult mai puține decât tăieturile tradiționale ale diamantelor, care, în mod obișnuit, au peste 50 de fațete. De obicei, sunt mici și, prin urmare, funcționează foarte bine ca pietre de accent pentru inelele de logodnă si inelele eternity.

 


taietura trilliant


Trilliant cut - o tăietură geometrică strălucitoare, potrivită pentru o varietate largă de stiluri și bijuterii, de la inele si pana la cercei. Denumirea "trilliant" provine din combinarea cuvintelor "triangle" și "brilliant", datorită formei triunghiulare evidente a acestor diamante, cu cele trei colțuri ascuțite și laturile drepte sau rotunjite, asemănătoare cu un triunghi. Cu aproximativ 44 de fațete în mod obișnuit, unele diamante Trilliant pot ajunge să aibă chiar și 50 de fațete, oferind mai multă strălucire și scintilație diamantului.

 


 old mine cut

Old mine cut si European cut - sunt variantele mai vechi ale tăieturii Rotund Brilliant. Crearea tăieturii moderne Rotund Brilliant nu a apărut pur și simplu din senin, au fost secole de inovație și ingeniozitate ce au condus la crearea Old mine cut, care a fost începutul acestui proces. Câțiva zeci de ani mai târziu, evoluția taieturii Old mine a dus la una mai rafinată, European cut, iar apoi rapid am obținut tăietura modernă pe care o cunoaștem și iubim astăzi.taietura trilliant

 


Deși există mai multe asemănări decât diferențe între cele două stiluri de tăieturi, câteva aspecte diferă. Old mine cut vine cu o formă pătrată cu fațete mai mari, mai imperfecte geometric datorită lipsei tehnologiei de la acea vreme, in timp ce European cut se remarcă printr-o formă rotundă cu fațete mai lungi și mai precise datorită mașinăriilor speciale.

 


taietura briolette


Briolette cut - una dintre cele mai fascinante și vechi tăieturi de diamante, cunoscută și sub numele de "tăietura în formă de picătură", se distinge printr-o formă compusă în întregime din fațete triunghiulare care acoperă întreaga suprafață a diamantului. Datorită acestei simetrii și a faptului că maximizează reflexia luminii, tăietura Briolette este foarte populară atunci când este montată ca pandantiv sau cercei cu diamante. Totodată, diamantele tăiate în acest stil pot fi găsite și în culori extravagante, oferind o opțiune creativă pentru iubitorii de bijuterii.

 

 

taietura rose


Rose cut - spre deosebire de Brilliant-ul standard, nu are pavilion și, prin urmare, are o formă distinct plană. Partea de sus este o cupolă fațetată cu 3 până la 24 de fațete, adesea dispuse în două rânduri, cu fațetele în formă de stea din centru care alcătuiesc partea de sus a diamantului și un număr proporțional de fațete pe cel de-al doilea rând. Deoarece există mai puține fațete, diamantele Rose cut reflectă lumina din interior, emițând o strălucire captivantă, dar subtilă, în locul reflexiei intense a Brilliant-ului.

 


taietura lily


Lily cut - o tăietură de diamant care îmbină măiestria tehnologică cu eleganța naturală a petalelor de crin. Cu 77 de fațete meticulos șlefuite, această tăietură unică oferă un joc subtil de lumini și o profunzime infinită inimii diamantului. Exclusiv în bijuteriile Louis Vuitton, Lily Cut adaugă o notă de rafinament inconfundabilă fiecărei creații, completând perfect cele patru petale ce definesc estetica celebră a brandului.

 


 

taietura asprey


Asprey cut - este o reinterpretare contemporană a clasicului Cushion cut, o poveste fascinantă de descoperire și artă în lumea diamantelor. Cu 61 de fațete de cea mai înaltă calitate, tăietura Asprey impresionează prin forma pătrată cu margini delicate ce amplifică reflexiile de lumină. Ceea ce o face cu adevărat specială este raritatea sa. Este creată exclusiv din diamante cu grade de culoare între D și G și claritate între impecabilă și VS2, fiind o alegere sublimă pentru cei care caută ceva cu adevărat rar și deosebit în lumea diamantelor.

 

În universul fascinant al diamantelor, strălucirea și frumusețea vin într-o varietate uluitoare de forme și tăieturi, iar cele mai neconvenționale dintre acestea aduc o notă de originalitate și eleganță bijuteriilor. La Accent Bijuterii, ne mândrim să iți prezentăm aceste opțiuni de tăieturi de diamante mai puțin cunoscute, invitându-te să explorezi frumusețea lor și să te bucuri de strălucirea lor subtilă, dar captivantă, în bijuteriile tale. Descoperă acele bijuterii cu diamante care te reprezintă!