De ce ne simțim atrași de anumite cristale sau pietre prețioase?

Mințile geniale ale secolului XX și XXI (Einstein, Tesla) au reușit să demonstreze că universul este în permanentă mișcare și că toți atomii sunt interconectați și în permanentă comunicare.  Aceasta este explicația pentru care simțim atracție, plăcere sau respingere și neplăcere atunci când ne aflăm în prezența unei alte persoane pe care nu o cunoaștem, când mergem într-un loc nou, atunci când ne alegem florile sau cristalele preferate. Mai mult decât oricare alt obiect, un cristal sau o piatra prețioasă înmagazinează și transmite o anumită energie și ne poate conecta cu o nouă vibrație. Dincolo de încântarea estetică, pietrele pe care o purtăm mai mult de o oră activează ceva în corpul nostru energetic și vom putea simți că starea noastră psihică și emoțională se schimbă.

O bijuterie poate avea și o încărcătură sentimentală pentru că v-a fost dăruită de cineva drag și aceasta energie va face o medie cu energia pietrei principale, de aceea atunci când vrem să facem un cadou este important să cunoaștem ce impact are acel cristal. Nimic nu este întâmplător în univers.  La fel cum notele muzicale sau culorile ne influențează starea de spirit tot așa și cristalele ne transformă modul în care ne simțim și în care manifestăm.

Beneficiile pietrelor prețioase și semiprețioase

Componentele emoționale și psihice ale structurii noastre sunt deosebit de receptive la proprietățile metafizice ale pietrelor prețioase și semiprețioase. Fară să ne dăm seama subconștientul nostru înregistrează toate aceste influențe și putem brusc să manifestăm un comportament care nu ne caracteriza anterior (de exemplu o persoana mânioasă, impulsivă dacă va purta des perle va începe să fie mai tolerantă, mai calmă, etc.). Așadar putem folosi cristale și pietre prețioase ca o formă de terapie pentru echilibrarea psiho-emoțională și comportamentală.

Există pietre care amplifică vitalitatea și aduc o foarte mare energie în corpul fizic, altele ne fac mai romantici și mai afectuoși, în timp ce unele pietre stimulează ambiția, voința, încrederea în sine sau amplifică latura noastră rațională, iar altele pietre ne ajută să fim mai sensibili. De asemenea, anumite pietre semiprețioase sunt foarte eficiente pentru a ne aduce un plus de liniște, relaxare sau pentru a ne ajuta să fim mai toleranți, mai empatici, mai înțelegători. Și acum o să vă propun un excercitiu de imaginație: cum ar fi să purtăm încontinuu o piatră care ne potențează energia fizică? Am mai putea adormi cu usurință sau brusc devenim agitați, chiar nemulțumiți de ritmul celor din jurul nostru? Acest lucru poate stârni conflicte neașteptate și să aducă în timp o suprasolicitare a glandelor suprarenale. Imaginați-vă o altă situație: mergeți la o întâlnire cu o persoană care vi s-a părut foarte atrăgătoare, dar aveți o inspirație greșită și alegeți o piatră care vă poate stimula latura rațională în detrimentul celei emoționale și deodată deveniți critic, mai acid decât de obicei, inhibând astfel cealaltă persoană.

Cum alegem ce pietrele prețioase și semiprețioase purtăm?

În continuare voi face o listă scurtă cu cele mai sigure pietre (care pot fi purtate zilnic, deoarece promovează echilibrul și armonia), apoi vă voi oferi o listă cu pietre care au o componentă specială și e bine să le purtați în situațiile care solicită proprietățile lor specifice.  

Așadar pentru purtarea zilnică, recomand următoarele pietre:

Diamantul – acesta stimulează energia yang în ființa noastră, aduce un plus de claritate, fermitate și luciditate. Ne este mai ușor să fim mai concinși și mai obiectivi! Susține vitalitatea, reenergizează întreg organismul. Diamantul este foarte util pentru cei care-și suprasolicită corpul fizic prin antrenamente sportive dificile.
Safirul – conectat cu sfera de influență a lui Jupiter și a lui Neptun – mărește creativitatea și îmbunătățește memoria.  Desi este o piatră care se adresează preponderent părții stângi a creierului are și capacitatea de a aduce liniște, toleranță, iubire și altruism.  Este recomandată hipertensivilor și celor care au tulburări de memorie. Artiștii beneficiază mult de influența acestei pietre prețioase.
Chihlimbarul – este una dintre pietrele care nu se încarcă negativ și are puterea de a alchimiza energiile negative și de a le transforma în energii pozitive. Este campion în a promova echilibrul, pacea interioară și înțelepciunea. Normalizează funcțiile timusului, ficatului și ale ochilor. Este recomandat în special colericilor, celor cu tulburări maniacale, dar și celor care se confruntă cu tot felul de adicții.  Îl putem folosi cu succes când ne dorim o mai bună conectare cu latura noastră spirituală.
Turcoazul – alături de chihlimbar și coral este considerată piatră magică și sfântă în Tibet.  Stimulează foarte mult chakra inimii și poate crește foarte mult energia pozitivă a organismului, optimismul și entuziasmul. Sistemul imunitar și sistemul respirator beneficiază foarte mult de influența turcoazului.
Citrinul – cea mai eficientă piatră în crearea unui scut energetic, asemănător chihlimbarului acționează ca un adevărat paravan împotriva energiilor toxice și negative.  Are un puternic rol antidepresiv. Citrinul crește în mod evident vitalitatea, dar într-un ritm echilibrat. Poate amplifica fericirea, capacitatea de a ne bucura de viață, creativitatea, ne ajută cu stima de sine fară a ne bloca la nivel de ego, deoarece stârnește în noi plăcerea de a fi generoși și buni. Creează un bun flux al energiilor interioare. La nivelul corpului fizic, acționează asupra organelor digestive și asupra tiroidei. Este foarte eficient pentru diabetici.
Ametistul – este aliatul numărul unu în lupta noastră cu depresia, adicțiile și stresul cotidian.  Este o piatră foarte puternică cu o capacitate ridicată de a vindeca latura noastră psihică. Ametistul este indicat celor care trebuie să învețe mult într-o perioadă scurtă de timp, mai ales în perioada examenelor, celor care se mânie sau se întristează ușor, înlătură rapid gândurile sumbre și pesimismul. Întrucât depresia a devenit una dintre cele mai răspândite boli în secolul XXI, este bine să alegeți să purtați această piatră în combinație cu cele de mai sus.
Trebuie să țineți cont de faptul că anumite pietre nu ar trebui să le purtați mai mult de 3-4 ore pe zi, deoarece ele au capacitatea de a amplifica, până la exagerare, anumite trăsături. De aceea am pregătit o listă de pietre pe care le recomand a fi folosite în situații speciale. 

Pentru stimularea energiei fizice a corpului: Rubinul, Coralul, Hematitul, Onixul, Carneol (Cornalina), Jasp Mookait, Pirita și Piatra Soarelui. Este de preferat să nu le purtați în timpul nopții pentru că nu vor contribui la un somn profund.

Pentru calm, liniște și relaxare: Topazul, Labradoritul, Acvamarinul, Ochi de Tigru, Cuarțul roz, Turmalina verde, Perla. Pot fi utilizate și la job, doar dacă nu aveți nevoie să fiți foarte vigilenți sau competitivi. De asemenea, nu sunt recomandate dacă aveți de condus foarte mult timp deoarece pot induce somnul.

Pentru armonizarea relației de cuplu și stimularea romantismului: Cuarțul roz, Perla, Rodonitul, Rodocrozitul. Nu este indicat să le purtați în negocieri de contracte pentru că riscați să cedați prea ușor.

Pentru creșterea stimei de sine a voinței și a corectitudinii: Smaraldul, Jadul, Carneol (Cornalina), Granatul. Purtate în exces pot amplifica comportamentul egocentric.

Vă invităm să ne contactați dacă o anumită piatră pe care o admirați mult nu se află pe niciuna dintre liste. Vom reveni cu mai multe articole în care vom aborda și alte pietre naturale alături de efectele lor benefice.
Acest articol este doar un mini-ghid pentru a vă ajuta să vă alegeți pietrele cele mai potrivite. Va urma o serie de articole pentru fiecare zodie în parte și despre ce cristale să purtam în anumite conjucturi astrale speciale (Luna Plină, Luna Nouă, Mercur Retrograd, Venus Retrograd, etc.).