Zodia Fecioară și Mercur Retrograd

De multe ori ne gândim la o anumită zodie ca fiind rezervată unui anumit segment al populație și credem că dacă noi suntem născuți în altă zodie nu suntem influențați de ceea ce se manifestă astral. Însă rolul constelațiilor și a planetelor este de a ne oferi fiecăruia dintre noi, indiferent de zodia nativă, șansa de a evolua prin a ne îmbogăți trăirile și experiențele cu energia specifică a zodiei în care ne aflăm în acel moment.

Astăzi vom discuta despre zodia Fecioară și despre cum putem beneficia de energiile acestei zodii. De asemenea, vom discuta despre Mercur Retrograd și despre importanța alegerii cristalelor și a tipurilor de pietre semiprețioase și prețioase potrivite în astfel de perioade.

Zodia Fecioară: Energia specifică

În perioada 23 august - 22 septembrie suntem în zodia Fecioarei și la unison, în funcție de propria disponibilitate, vom experimenta o amplificare a discernământului, a bunului simț, a altruismului, a gândiri logice și analitice, a nevoii de curățenie totală, purificare, detoxifiere și organizare. Nu mai este un secret faptul că cei mai mulți oameni încep să se preocupe de sănătate, să-și dorească să țină un post sau o dietă exact în timpul de manifestare a zodiei Fecioară.

Pentru a stimula această energie și pentru a rezona cât mai mult cu ea, ca astfel să putem accepta din plin ceea ce universul ne oferă în mod natural, putem să avem acțiuni conștiente, gândite, intenționate. Una dintre acestea este de exemplu alegerea cristalelor și a tipurilor de pietre semiprețioase și prețioase potrivite.

Cei care au Ascendentul sau sunt născuți în zodia Fecioarei vor simți și mai mult această energie cu impact, în primul rând, asupra sănătății și a carismei personale.

Mercur Retrograd

Fecioara este guvernată de Mercur și de aceea perioadele de Mercur Retrograd pot stârni adevărate furtuni pentru cei născuți în această zodie. Însă și pentru noi ceilalți o astfel de conjunctură planetară poate fi foarte dificilă.

Având în vedere că Mercur Retrograd în Fecioara începe pe 23 august și ține până pe 15 septembrie vă recomand să folosiți din plin pietre prețioase și semiprețioase menționate în articol pentru a vă ajuta să vă liniștiți, să vă puneți gândurile în ordine și să scăpați de stresul maxim din aceste zile, pentru că un astfel de tranzit pentru cei nepregătiți poate fi dureros.

Pietre și cristale benefice pentru Zodia Fecioară și Mercur Retrograd

Safir

Safirul este una dintre pietrele zodiei Fecioară și este adesea asociată cu claritatea și viziunea. Safirul este prezent și în Biblie (Avraam și regele Solomon o purtau ca talisman, Moise a primit decalogul pe tăblițe de safir), în Grecia Antică (oracolul din Delphi o folosea pentru claritate în viziuni), budiștii considerau că stimulează devotamentul și iluminarea spirituală, iar regii și nobilii o foloseau pentru a-și demonstra rangul și pentru a primi ajutor divin.

Noblețea sufletească, apărarea adevărului, a cinstei sunt printre calitățile acestei pietre prețioase care poate avea atât de multe nuanțe, dar toate având aceste atribute, fiindu-ne astfel foarte ușor să le purtăm cu orice ocazie.

 

Smarald

Smaraldul - are o acțiune  vindecătoare asupra ficatului și vezicii biliare, organe în directă legătură cu zodia Fecioarei. Este o piatră care ne ajută să apreciem ceea ce deja avem, să ne validăm și să ne bucurăm de viață.

 

Amazonit

Amazonitul - ne încurajează să ne punem ordine în idei și să ne putem exprimă clar și direct. De asemenea ne ajută să ne liniștim mintea să scăpăm de stresul mental și să ne putem odihni mai eficient.

 

Zirconiu și Agat mușchi

Zirconiu aduce în primul rând fermitate și forță în respectarea adevărului și a promisiunilor, iar Agatul mușci  ne conectează cu elementul pământ al acestei zodii. Ne încarcă cu energie, ne face să apreciem natura și să ne bucurăm de momentele de liniște și încântare pe care ni le poate oferi un peisaj frumos.

Știm că perioadele de Mercur Retrograd sunt dificile, de aceea pe lângă pietrele în directă legătură cu zodia Fecioară: Smarald, Amazonit, Zirconiu, Agat mușchi, Peridot și Granat, ar fi bine să adăugați și Citrinul combinat cu Turcoazul (acestea două fiind aliați de nădejde în săptămânile de retrogradare ale lui Mercur).

Despre citrin am mai vorbit și în articolele trecute, dar țin să vă reamintesc că este un cristal care poate alchimiza foarte rapid energiile negative, nu are nevoie de purificare și generează constant o protecție a câmpului nostru energetic. În combinație cu Turcoazul în perioadele de retrogradare ne poate ajuta să reparăm decizii greșite din trecutul nostru, relații tensionate și să scăpăm, într-un mod înțelept de traume și dezamăgiri.

Accent Bijuterii este aliatul tău în orice eveniment astrologic. Te invităm să descoperi o selecție impresionantă de bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase menite pentru zodia Fecioară, dar și pentru celelalte zodii.